Programok

Zeneterápia, lélekfrissítés, harmonizálás, felpezsdítés


Programok óvodásoknak

A Zenebatyu óvodásoknak szóló programjain a szó minden értelemében vett élő zenével találkoznak a gyerekek. A közös énekelés és tánc mellett új, ismeretlen, háztartási tárgyakból készített hangszerekkel ismerkednek meg és az együtt zenélésen keresztül játszva tanulják meg a zenei fogalmakat és törvényszerűségeket.  Mindeközben észrevételen fejlődik a ritmusérzékük, kreativitásuk, kommunikációs, empátiás készségük, valamint figyelmük és memóriájuk.

Bővebben az óvodások programjairólProgramok kisiskolásoknak

A Zenebatyu kisiskolásoknak szóló foglalkozásain a hangszerek fajtáival ismerkednek meg az elsős-másodikos gyerekek. A program interaktív, rengeteg kihívással és kérdéssel, melyekre gyerekek maguk adják meg a választ. A közös zenei kísérleteken keresztül a hangok törvényszerűségeit játszva sajátítják el, valamint haza vihetik a saját készítésű hangszereiket. A program egyszerre élményközpontú tanulás és csapatépítő foglalkozás.

Bővebben az kisiskolások programjairólProgramok kamaszoknak

A speciális HangHacker workshop interaktivitása és eszközrendszere olyan élménnyé teszi a zenét, mely a kamaszokat is megfogja. A programon hangszerbemutató és zenés kísérletek mellett csapatokra osztódva vesznek részt egy MusiQuizen, sőt, aktívan bekapcsolódva azt is megtapasztalják, hogyan jön létre műanyag csövekből színes kotta segítségével harmónia, vagy közös ritmus műanyag poharakkal. A workshop csapatépítő foglalkozás és élményközpontú tanulás egyben.

Bővebben az kamaszok programjairólProgramok Pedagógusoknak

A Zenebatyu Pedagógus továbbképzése 1-30 óráig biztosít azonnal hasznosítható tudást és eszköztárat színes kottáról, ritmusjátékokról, hangszerkészítésről és zenés energiserekről. A program alsós tanítók, ének tanárok, vagy napközis tanítók számára  nyújt élmény alapú oktatást, amely során hasznos tudást kapnak, melyet akár másnap használhatnak az osztályteremben.

Bővebben az pedagógusok programjairól


rendezvény

 

Rendezvények, események

Gyereknap? Öko hét? Környezettudatos nap? A Zenebatyu nagyelőadása egy egész óvoda, alsó vagy felső tagozat számára lett úgy kialakítva, hogy egy tornateremnyi gyermeket varázsoljon el és tanítson meg a zene összefüggéseire, valamint élményt nyújtson a harmónia, a ritmus, a dallamok világában. Akár több, mint 150 fő számára is.

Bővebben a rendezvények programjairól