Iskolásoknak

Zeneterápia, lélekfrissítés, harmonizálás, felpezsdítés

Kisiskolások a Zenebatyu foglalkozásain, míg a kamaszok a HangHacker workshopon ismerkedhetnek a zene világával.

Kisiskolásoknak:

A Zenebatyu kisiskolás programjain a gyerekek megismerkednek a hangszerek fajtáival, megtanulják, hogyan hozhatnak egyszerű tárgyakat úgy rezgésbe, hogy akár dallam is létrejöhessen, és a zenés kísérleteken keresztül a hangok törvényszerűségeit is játszva elsajátítják. Az előadás interaktív, tele rengeteg kihívással és kérdéssel, melyekre a gyerekek maguk adják meg a választ, ezáltal fejlődik a gondolkodásuk, kreativitásuk. A foglalkozás során elkészített saját készítésű ÖKO hangszereiket haza is vihetik, ezzel is maradandóvá téve az előadáson szerzett tudást.

A kisiskolás program az 1-2 osztályt célozza meg, csapatépítő célt éppúgy szolgálva, mint élményközpontú tanulást. Hossza egy vagy két tanóra.

A program 1-től 10 alkalomig megrendelhető, akár extra hangszerkészítéssel.

Példa egy 45 perces zenés kisiskolás foglalkozásra:

1. Hangszerbemutató – egy eredeti esőbot, és annak elkészített mása.
2. A hangszer-vers megtanulása
3. Eszköz nélküli zenés-ritmusos játék – Medvevadászat
4. Zenés kísérlet tanulsággal – Rizsrezegtetés
5. Hangszerekkel kísért zenés játékok – “Egy elefánt hintázgatott”
6. Hangszerkészítés – A szívószálduda
7. Búcsúdal

A kisiskolás foglalkozás a dupla órás csomagban közös hangszerkészítéssel bővül, mely során a környezettudatos szemlélet is hangsúlyt kap.

Személyre szabott árajánlatért kattintson ide…


“HangHacker” workshop kamaszoknak

A Hanghacker workshop, ahogy a neve is mutatja, nem csupán előadás, hanem egy olyan interaktív program, mely során a fiatalok maguk alkotják meg a zenét, és eközben döbbennek rá annak egyszerűségére és szépségére. A Hangszerbemutató során megtanulják, hogyan lehet szívószálból dudát vagy mankóból fuvolát készíteni. A Cup Game állomáson megtanulnak úgy összehangolódni, hogy eközben az egyéniségüket, kreativitásukat is használniuk kell. A Zenecsöves workshopon színes kottákból adjuk elő közösen a slágerek akkordjait, A MusiQuiz-ben pedig csapatokra osztódva kell kitalálniuk, milyen sláger csendül fel a saját készítésű hangszereken, vagy épp a projektoron kivetített zenés videó során.

Személyre szabott árajánlatért kattintson ide…